13 + 14 september: opruimdag!

13 + 14 september: opruimdag!

Samen de schouders eronder! Het is bijna zover. We gaan met z’n allen de bergingen opruimen voor de renovatie. Uiteraard zoekt u uw eigen spullen uit, maar we staan klaar als u hulp nodig heeft. Er is een afvalcontainer aanwezig en natuurlijk zorgen we ook voor koffie, thee en koek. U kunt vast dozen en zakken ophalen bij de entree van het gebouw.

Het nodige met het juiste combineren
Veel spullen die voor u niet meer bruikbaar zijn, zijn voor iemand anders zeer waardevol. Daarom zijn kringloopwinkel Het Goed en stichting Anders aanwezig bij de opruimdag. U kunt hier ook spullen uit uw woning inleveren. HET

Goed maakt werk door hergebruik
Het Goed geeft gebruikte spullen een tweede leven. In totaal zamelen ze elk jaar 20 miljoen kilo textiel en huisraad in. Ruim 80 procent daarvan wordt hergebruikt. Ze verzamelen onder andere: Daarnaast zorgt Het Goed ervoor dat bijna alles wat zij niet kunnen verkopen gerecycled wordt en geven zij veel mensen de mogelijkheid om op een laagdrempelige manier (werk)ervaring op te doen.

Want geven maakt rijk
Stichting Anders helpt mensen met een specifieke hulpvraag. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een koelkast die kapot gaat en iemand heeft geen geld voor een nieuwe. Tijdens de opruimdag is er een lijst met wat hulpvragers op dat moment nodig hebben. Woonconsulent Amanda zorgt dat de juiste spullen bij deze stichting terechtkomen.

Download poster